У школах Сміли перевірили харчоблоки: виявлено порушення

Фахівці Черкаського районного управління Держпродспоживслужби у співпраці з органами влади та керівниками шкіл провели 11 комісійних обстежень закладів загальної середньої освіти м.Сміла. Мета — перевірка стану організації харчування школярів та дотримання санітарно-гігієнічних вимог. Зокрема увагу спрямували на харчоблоки.

Що перевіряли

Обстеження проводилися відповідно до вимог Закону України «Про систему громадського здоров’я», Санітарного регламенту для шкіл та обласної програми «Реформування системи шкільного харчування на 2024–2029 роки».

Особливу увагу приділили:

    якісному та безпечному приготуванню страв;

    дотриманню санітарного режиму на харчоблоках;

    наявності ремонтів, обладнання, вентиляції;

    виконанню норм харчування та веденню документації;

    дотриманню правил особистої гігієни персоналом та учнями.

Основні порушення

У всіх школах виявлено типові недоліки:

    журнали обліку та бракеражу заповнюються з порушеннями;

    не дотримуються погоджені сезонні меню;

    в окремих школах відсутні ремонти та справна вентиляція;

    холодильне й кухонне обладнання потребує оновлення;

    неналежні умови для миття посуду та зберігання інвентарю;

    порушення у дотриманні гігієнічних вимог до персоналу.

Керівникам закладів надано рекомендації для усунення порушень. Також спеціалісти надали консультації з використання технологічної документації, затвердженої Інститутом громадського здоров’я ім. О.М.Марзєєва. Крім того, проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками та надавачами послуг харчування щодо профілактики харчових отруєнь і кишкових інфекцій.

Читайте також: Які найчастіші порушення в закладах освіти щодо харчування

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *