Отруєння грибами — одне з найважчих серед харчових отруєнь

Фахівці Держспоживслужби в області надали кілька порад, як уникнути отруєння. Вибирайте штучно вирощені печериці та гливи, що реалізують у магазинах або ж на спеціалізованих ринках, де вони проходять відповідний контроль.

У жодному разі не купуйте гриби, що продаються вздовж автомобільних шляхів та на стихійних ринках.

Під час збирання грибів врахуйте наступні рекомендації:

    ніколи не кладіть у кошик грибів, яких не знаєте;

    остерігайтеся пластинчастих грибів;

    не збирайте старих, перезрілих або дуже молодих грибів, у яких нечітко виражені морфологічні ознаки, а також тих, що ростуть поблизу швидкісних трас чи на радіаційно забруднених територіях;

    під час посухи грибів краще не брати взагалі, тому що у спекотну погоду змінюється обмін речовин в організмі гриба – втрата води та накопичення токсинів;

    уважно перевірте зібрані гриби перед тим, як починати готувати страву або робити заготівлі;

    не вживайте сирих грибів.

Якщо після споживання грибів почуваєтесь погано чи помітили нездорові ознаки у своїх близьких (нудота, блювання, головний біль, галюцинації, біль у животі), негайно викликайте “швидку допомогу”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *