У нашій області зафіксовано чотири випадки отруєння грибами дітей.
У Звенигородському районі троє — двох, 11 та 14 років — під час сімейної вечері їли попередньо відварені та обсмажені дикорослі шампіньйони й гриби-зонтики. Постраждалих госпіталізували після надання екстреної медичної допомоги до дитячого відділення Звенигородської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. Стан дітей оцінюється як середньої тяжкості.
1 листопада до відділення невідкладної медичної допомоги обласної дитячої лікарні госпіталізували десятирічну дитину, яка напередодні разом із дідусем і бабусею вживала зібрані в лісі гриби.
Чому гриби можуть бути небезпечні для дітей? Вони містять клітковину, білок, вітаміни А, С, групи В, K, а також органічні кислоти й фосфор. Майже всі ці численні мікроелементи містяться у шляпці грибів. Ще одна біологічна особливість грибів — наявність хітинової оболонки, тому це — важка їжа для кишково-шлункового тракту, її не рекомендують вживати дітям, людям похилого віку, вагітним.
За інформацією пресслужби ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області
Фото з відкритих джерел.