На Уманщині завершили перший етап жнив: врожайність вища за торішню

Аграрії Уманського району завершили збір ранніх зернових і зернобобових культур. За оперативними даними, обмолочено 62,1 тис. га, середня врожайність — 60,3 центнера з гектара. Фахівці зазначають, що це гарний показник у нинішніх кліматичних умовах. Про це повідомили в Уманській РВА.

Найвищу врожайність продемонструвала озима пшениця — 61,1 ц/га, озимий ячмінь дав у середньому 64 ц/га, ярий ячмінь — 55,8 ц/га, яра пшениця — 42,2 ц/га, овес — 35 ц/га, озиме жито — 47 ц/га.
Окремо завершено й обмолот озимого ріпаку: з 11,4 тис. га отримано 28,9 ц/га.

Попри складні погодні умови — весняні заморозки після раннього тепла та нерівномірні дощі — аграрії зуміли отримати стабільний результат. «Виручила професійність і наполегливість наших трудівників», — зазначають у районі.

Наразі польові роботи тривають: господарства готують ґрунт під посів озимини під урожай 2026 року та налаштовуються на збір пізніх зернових і технічних культур.

Читайте також: Черкащина робить ставку на переробку: від урожаю до програм підтримки

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *