Руслан Кармоліта із Звенигородщини за зиму через Інтернет освоїв прискорений курс агрономії та взявся вирощувати кавуни, дині, перці, баклажани, пишуть «Вісті Черкащини».
Чоловік має три вищі освіти: економіста, менеджера та бухгалтера. Працював у земвідділі, займався вантажоперевезеннями, потім — реалізацією городини і садовини. Нині ж вирішив відкрити ще одну власну справу: з дружиною започаткував сімейний бізнес. Має два гектари землі. Підійшов до роботи серйозно: вивчив типи своїх ґрунтів, зробив аналізи в Черкасах, з’ясував, де, на якій ділянці якого добрива не вистачає, підживлював. Пророщували насіння у теплицях, висаджували.
А от про таємниці херсонської технології фермер не розповідає, каже лише, що основ його навчив Раміль із Туреччини, з яким спілкувався в Херсоні. «Наші кавуни — великі, соковиті, солодкі, від 7 до 21 з лишком кілограмів, але, — запевняє Руслан Кармоліта, — нітратів у них — нуль. На цьому й стоїмо».