icon clock09.08.2023
icon eye40
Суспільство

На Звенигородщині вирощують «херсонські» кавуни

Руслан Кармоліта із Звенигородщини за зиму через Інтернет освоїв прискорений курс агрономії та взявся вирощувати кавуни, дині, перці, баклажани, пишуть «Вісті Черкащини».


Чоловік має три вищі освіти: економіста, менеджера та бухгалтера. Працював у земвідділі, займався вантажоперевезеннями, потім — реалізацією городини і садовини. Нині ж вирішив відкрити ще одну власну справу: з дружиною започаткував сімейний бізнес. Має два гектари землі. Підійшов до роботи серйозно: вивчив типи своїх ґрунтів, зробив аналізи в Черкасах, з’ясував, де, на якій ділянці якого добрива не вистачає, підживлював. Пророщували насіння у теплицях, висаджували.

А от про таємниці херсонської технології фермер не розповідає, каже лише, що основ його навчив Раміль із Туреччини, з яким спілкувався в Херсоні. «Наші кавуни — великі, соковиті, солодкі, від 7 до 21 з лишком кілограмів, але, — запевняє Руслан Кармоліта, — нітратів у них — нуль. На цьому й стоїмо».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *