Подружжя Олександр та Лариса Фесенко у селі Неморож на Звенигородщині не так давно стали одними з переможців програми «Власна справа». Грантові кошти інвестували у закупівлю спеціального обладнання для виготовлення м’яких сирів та пломбіру.
Приміщення колишньої колгоспної пекарні переобладнали під виробництво крафтових сирів. Облаштовувати допомагали ментори сироваріння зі Львова та Сум. Разом намалювали проєкт приміщення згідно з вимогами сертифікації. Довіряли лише устаткуванню українського виробництва.
До цього Олександр працював на Звенигородському сироробному комбінаті, а згодом був директором молочного виробництва у Миколаєві. Суміш професійного досвіду, уважне ставлення до деталей та стародавні рецептури нідерландської та італійської гастрономії — тепер основа торгової марки «Family cheese». Важливо, що молоко вищого ґатунку закуповують у місцевих сільгоспвиробників, проте досліджують на якість у власній лабораторії.
Під час робочої поїздки на Звенигородщину директор Черкаського обласного центру зайнятості Олександр Джур завітав до грантоотримувачів. Власники сироварні гостинно зустріли гостя.
— Українському виробництву — бути. Надто тоді, коли держава підтримує ініціативний бізнес, який веде прозору діяльність — прокоментував досягнення підприємців Олександр Джур.
Сьогодні кооператив виготовляє понад десять видів якісних сирів, є й такі, що дозрівають 2-3 роки. З логістикою та доставлянням продукції допомагає син Олександра та Лариси. Виробництво розвивається, так створюються робочі місця для односельців.
За матеріалом Черкаського обласного центру зайнятості