icon clock02.10.2024
icon eye24
Суспільство

Про війну — дітям. І не тільки

Першого жовтневого дня у Корсунь-Шевченківській міській публічній бібліотеці відбулася презентація книги Аліни Отземко «Чому тато не вдома?». Авторка розповіла, що ця книга насамперед «про те, як пояснити дітям, чому тато не вдома і що таке війна». Тому розповідь ведеться від чотирирічного Юрка, через його дитяче сприйняття світу та дійсності. Проте читати видання цікаво й дорослим.

Аліна Отземко нині у статусі вдови. Її чоловік, відомий на Корсунь-Шевченківщині педагог і громадський діяч Василь Миколайович Отземко, героїчно загинув 7 червня 2024 року. Аліна всіляко підтримувала чоловіка під час служби: збирала кошти на потреби його військової частини, їздила на Схід, щоб дитина спілкувалася з батьком і могла зрозуміти, чому тато у формі та чому не живе з ними вдома.

Найбільше чекав видання книги чоловік. І дружина довела задум до завершення. Вона щиро сподівається, що її праця допоможе привернути увагу суспільства та влади до психологічних і суто фізичних проблем  військовослужбовців — тих, хто воює й не може жити вдома, й полеглих на цій війні. Авторка хоче донести владі думку про втому військових і необхідність їхньої ротації. Її хвилюють також переживання сімей наших захисників, насамперед дружин, матерів. Ці проблеми планує зачепити у нових чотирьох, а то й п’яти книгах про війну.

Першими книгу в подарунок одержали міські публічна, дитяча та шкільні бібліотеки, дехто з присутніх зміг придбати її, отримати пам’ятний автограф. Буде вона доступна й усім охочим.

Людмила МОРЕНКО

Читайте також: З ім’ям Шевченка — 100 років

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *