icon clock12.09.2023
icon eye38
Суспільство

Черкаські тепловики, щоб вибити борги, оголошують у розшук автівки споживачів

ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно» повідомляє, що порушення окремими споживачами умов договорів про постачання теплової енергії та гарячого водопостачання, в частині несвоєчасної оплати коштів за отримані послуги, призвели до накопичення значної суми заборгованості перед підприємством.

Юристи підприємства посилаються на Постанову Кабінету Міністрів України від 21.04.2023 №390 «Про внесення змін до постанови КМУ від 05.03.2022 №206 «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану», якою скасовано заборону щодо примусового стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги з населення, яке проживає на територіях, які не перебувають під окупацією, та на яких не ведуться бойові дії.

Тож підприємство звертається до суду та органів виконання рішень для стягнення боргу в примусовому порядку. Так приміром, мешканець міста Черкаси впродовж кількох років накопичив за постачання теплової енергії та гарячого водопостачання перед ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно» борг у сумі 55 тисяч гривень. Як наслідок, автомобіль Nissan Rogue, що належить боржнику, органами виконавчої служби було оголошено в розшук та виявлено за місцем проживання власника. Виконавцем, у межах повноважень, за участю патрульної поліції, на місці було здійснено опис та арешт зазначеного транспортного засобу. Авто було відвантажене на майданчик задля подальшої реалізації арештованого майна в рахунок погашення боргу перед підприємством. Боржник, не бажаючи примусового продажу автомобіля, погасив заборгованість перед ТЕЦ. До суми боргу споживача додались штрафні санкції та витрати виконавчого провадження, отже сума боргу з 55 тис. грн зросла до 85 тис. грн.

На сьогодні, відповідно до рішень суду, оголошено в розшук 24 автівки, що належать споживачам-боржникам. Наголошуємо, що зазначена інформація внесена до бази Національної поліції України. У разі виявлення автомобіля, його буде вилучено та поміщено на спеціальний майданчик для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів і подальшої реалізації в рахунок боргу.

За інформацією пресслужби Черкаської ТЕЦ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *