icon clock10.09.2024
icon eye17
Суспільство

Перевірили 19 об’єктів водопостачання. І на всіх — порушення

У серпні цього року спеціалісти районних та Черкаського міського відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області здійснили 19 комісійних обстежень об’єктів водопостачання. За результатами на всіх об’єктах були виявлені порушення.

Основні порушення при обстеженнях: відсутні дані щодо проведення відомчого лабораторного контролю; майже в усіх випадках не визначена та не огороджена зона санітарної охорони І поясу свердловин; недостатня кількість засобів для дезінфекції та знезараження питної води; потребують фарбування водонапірні башти, герметично не закриваються оголовки свердловин, відсутні крани для відбору проб питної води в артезіанських свердловинах, не заключена угода на проведення відомчого лабораторного контролю; працівники не пройшли обов’язкові медичні огляди; будівля оголовку свердловини в аварійному стані; відсутні попереджувальні знаки щодо зон суворого режиму та нумерації свердловин.

Фахівці Держпродспоживслужби області надали балансоутримувачам, органам місцевого самоврядування, які здійснюють роботи з водопостачання рекомендації для усунення виявлених порушень. Про це повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Читайте також: Коли вода зі свердловини небезпечна для вживання?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *