Мінус два ліцеї. Оптимізувати заклади планують на Шполянщині

Днями відбулося засідання робочої групи з питань трансформації та оптимізації закладів загальної середньої освіти Шполянської міської територіальної громади. Вирішували, як будуть оптимізувати освітні заклади. Про це йдеться на сторінці громади в соцмережі.

У засіданні групи взяли участь старости сіл Товмач, Терешки, Скотареве, Соболівка та директори закладів загальної середньої освіти Терешківського ліцею, Товмацького ліцею, Скотарівської гімназії, педагогічні працівники Товмацького ліцею.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Каландирець наголосила, що під час трансформації закладів освіти потрібно враховувати чисельність учнів, наповнюваність класів, якісь освіти, забезпечення рівної доступності до освіти.

Начальник відділу Оксана Різник проаналізувала демографічну ситуацію, а саме наповнюваність класів ЗЗСО та народжуваність упродовж 7 років. Саме погіршення демографічної ситуації впливає на оптимізацію закладів освіти. Також ознайомила присутніх з чинниками, які є передумовою для оптимізації Терешківського ліцею та Товмацького ліцею.

Директор МНВК Ігор Крещенко запропонував можливі варіанти підвезення учнів до найближчих закладів загальної середньої освіти у разі потреби. Кожен із присутніх мав змогу висловити власну думку з питання оптимізації.

Члени робочої групи одноголосно вирішили винести питання про оптимізацію закладів загальної середньої освіти с.Терешки та с.Товмач на розгляд сесії Шполянської міської ради.

Читайте також: Малокомплектні школи не фінансуватимуть, дітей возитимуть в опорні?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *