icon clock16.09.2024
icon eye10
Суспільство

Чотирилапих шукачів вибухівки тренували в Черкасах

У Черкасах пройшов практичний тренінг для кінологів поліції та військовослужбовців кінологічної служби Національної гвардії України. Захід об’єднав фахівців кінологічної служби, які працюють з собаками, що допомагають у виявленні наркотиків, вибухівки, а також у затриманні правопорушників. Про це інформує пресслужба ГУ НП в області.

Для кінологів заняття провів один із кращих фахівців. Зокрема, досвідом роботи щодо підготовки службових собак з присутніми поділився суддя КСУ з робочих якостей, помічник судді в захисному розділі/фігурант вищої категорії Андрій Сахно.

Тренінг складався з теоретичних і практичних занять, під час яких кінологи поглибили свої знання щодо сучасних методик дресування. Вони в парі зі службовими собаками відпрацьовували навички по роботі із захисту, ухиляння від атак супротивника та одночасно роблячи перехвати ударів в тих фазах, коли удар ще не набрав або вже втратив свою силу. Собаки, що брали участь у тренуваннях, продемонстрували високий рівень підготовки та відданості своїм інструкторам.

«Навчання у такому форматі проводяться вперше. Вони є важливими для підтримки професійного рівня кінологів, що робить роботу поліції більш ефективною у боротьбі із правопорушеннями», — зазначив заступник начальника кінологічного центру ГУНП в Черкаській області Євгеній Коваленко.

Читайте також: Чоловіка, який майже два тижні блукав лісом, знайшли біля річки Ірдинь

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *