icon clock01.10.2024
icon eye28
Суспільство

Українські ляльки-обереги в столиці Азербайджану

У місті Баку відбувся майстер-клас із виготовлення української ляльки-мотанки-берегині. Його організувала Спілка українських жінок в Азербайджані, у складі якої діють і черкащанки. Захід був присвячений Дню захисників і захисниць України.

Майстер-клас мав на меті не лише зберігати українські традиції, але й підтримати українських воїнів. Його провела талановита майстриня Людмила Кривич, син якої зараз перебуває на фронті, захищаючи Україну.

— Такі заходи дуже важливі для наших хлопців і дівчат на фронті. Я, як мати воїна, роблю все можливе: і фізичне і духовне, аби підтримати свою дитину, як би далеко не була, — каже Людмила Кривич.

Під час заходу учасники мали можливість не тільки опанувати техніку створення ляльки-оберега, а й зробити благодійні внески на підтримку української армії.

— Це чудово, що ми можемо так підтримувати не лише одна одну, а ще й допомогти українським воїнам. Хай ця мотанка-берегиня стане оберегом для кожного українського сина й доньки, — зазначила голова Спілки українських жінок в Азербайджані та організаторка заходу Лідія Шестак-Алієва.

Захід об’єднав не лише українську громаду в Азербайджані, а й усіх, хто прагне підтримати Україну в її боротьбі за свободу та незалежність.

Надія Кирей для “Черкаського краю”

Читайте також: Дипломати 13 країн пообіцяли партнерство

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *