icon clock09.10.2024
icon eye40
Суспільство

Стійкість, мужність і відвага захисників на передовій

У День Незалежності 42 Окрема механізована бригада отримала найвищу відзнаку – бойовий прапор – від Президента України Володимира Зеленського. Згодом, перебуваючи на східному фронті, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Олександр Сирський відзначив нагородами захисників “за надійне тримання оборони на важливих рубежах” та “за поступове просування вперед”.

Нині в героїчного з’єднання нові, ще важчі випробування. Підрозділи 42-ї ОМБр стійко тримають оборону міста Торецьк на Донеччині, зупиняючи всі спроби ворога просунутися та закріпитися.

“Кожен бій – це доказ незламності наших воїнів, які щодня захищають рідну землю. Торецьк стоїть завдяки мужності, професіоналізму та згуртованості наших бійців. Пишаємось кожним, хто боронить місто!”, – акцентували у бригаді.

Тож за мужність, героїзм та вірність Військовій присязі чергова група військовослужбовців цими днями отримала державні нагороди та військові відзнаки.

Серед нагороджених – і солдат Зореслав. Його відзначено орденом “За мужність” ІІІ ступеню. Воїн родом зі Звенигородського району Черкаської області, де в одному з сіл і проживають його батьки. До повномасштабного вторгнення російських окупантів займався мирною справою – працював таксистом. Мобілізований у Збройні Сили України в січні 2023 року. “Надійний побратим і вмотивований боєць”, – говорять про нього в підрозділі, який і на цей час виконує бойові завдання.

Важливо, що бійці навіть у фронтових умовах навчилися не тільки вправно воювати, а й належно облаштовувати побут у польових умовах.

Та ворог не вгамовується, продовжує здійснювати штурми та масовані обстріли. І кожна мить боїв із рашистськими окупантами народжує нових Героїв, які невтомно наближають Перемогу!

За матеріалом відділу зв’язків із громадськістю управління комунікацій Оперативного командування “Захід”.

Фото надані Службою зв’язків з громадськістю 42 Окремої механізованої бригади.

Читайте також: Мрія захисника, що обов’язково збудеться

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *