icon clock14.10.2024
icon eye9
Суспільство

Заступниця Міністра освіти Євгенія Смірнова провела зустріч з освітянами Черкащини

9 жовтня на базі Черкаської медичної академії відбулася зустріч заступниці Міністра освіти й науки України Євгенії Смірнової з освітянами.

Євгенія Смірнова детально розповіла про нововведення в Законі «Про дошкільну освіту», який набув чинності, але почне діяти з 7 липня 2025 року. Основні зміни передбачають оновлення роботи закладів дошкільної освіти, серед яких — впровадження англійської мови в навчальні програми дитячих садків. Євгенія Смірнова наголосила на важливості підготовки дітей до школи, забезпечивши їм базові знання ще на ранніх етапах розвитку.

Також заступниця Міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова ознайомилась із роботою Черкаської медичної академії та поспілкувалася зі студентами, інформують в управлінні освіти й науки Черкаської ОДА.

Варто нагадати що проєкт держбюджету не передбачає підвищення зарплат учителів у 2025 році.

Обсяги освітньої субвенції, що необхідні на виплату зарплати педпрацівникам закладів загальної середньої освіти на 2025 рік, враховано в обсязі 103 162,3 млн грн, тобто на рівні 2024 року. Про це йдеться у повідомленні Профспілки працівників освіти й науки. У профспілці зазначають, що відповідні обсяги субвенції не враховують забезпечення законодавчих гарантій щодо рівня посадових окладів педпрацівників, гарантованого статтею 61 закону «Про освіту».

На сьогодні найнижчий посадовий оклад педагогічного працівника становить лише 6080 грн проти гарантованих 24 000 грн, в умовах запланованого на 2025 рік розміру мінімальної заробітної плати 8000 грн. Тож сьогоднішній розмір посадового окладу педагогічного працівника, що встановлюється на рівні 9 тарифного розряду, на 17920 грн менший від законодавчо гарантованого.

Читайте також: Влада добила Черкаський професійний ліцей

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *