icon clock05.11.2025
icon eye7
Суспільство

Гриби — їжа не для дітей

У нашій області зафіксовано чотири випадки отруєння грибами дітей.

У Звенигородському районі троє — двох, 11 та 14 років — під час сімейної вечері їли попередньо відварені та обсмажені дикорослі шампіньйони й гриби-зонтики. Постраждалих госпіталізували після надання екстреної медичної допомоги до дитячого відділення Звенигородської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. Стан дітей оцінюється як середньої тяжкості.

1 листопада до відділення невідкладної медичної допомоги обласної дитячої лікарні госпіталізували десятирічну дитину, яка напередодні разом із дідусем і бабусею вживала зібрані в лісі гриби.

Чому гриби можуть бути небезпечні для дітей? Вони містять клітковину, білок, вітаміни А, С, групи В, K, а також органічні кислоти й фосфор. Майже всі ці численні мікроелементи містяться у шляпці грибів. Ще одна біологічна особливість грибів — наявність хітинової оболонки, тому це — важка їжа для кишково-шлункового тракту, її не рекомендують вживати дітям, людям похилого віку, вагітним.

За інформацією пресслужби ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області

Фото з відкритих джерел.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *