icon clock05.07.2023
icon eye109
Суспільство

Норі й фурікаке передали черкаським бійцям японські благодійники

Кілька десятків пакунків японських морепродуктів, зокрема водоростей норі та приправи фурікаке, надіслав для черкаських захисників благодійник із Японії Джунічі Ковака.


Наш колега і друг «Черкаського краю» Джунічі Ковака — успішний редактор японського журналу, що спеціалізується на висвітленні питань здорового способу життя, якості харчових продуктів. Під час війни він активно допомагає українському народу, підтримує працівників медіа та їхні родини. Тож цілком заслужив переможну відзнаку Національного конкурсу «Благодійна Україна-2022» у номінації «Медіа і доброчинність».

Пан Ковака, схвильований злочинними намірами російських військ вчинити теракт на Запорізькій АЕС, надсилає українським дітям, освітянам, журналістам сушені морепродукти як природне джерело йоду для запобігання радіаційного ураження.

Цього разу подбав і про черкаських захисників, які втримують українські позиції на передовій. Для зміцнення їхнього здоров’я та профілактики йододефіциту надіслав підбірку фурікаке — найвідоміших сухих приправ у Японії, яку використовують для приготування рису. А також десяток коробок норі — сушених листків водорості, що використовуються як обгортка для суші чи збагачення смаку супів і локшини.

У листі до редакції «Черкаського краю», через яку здійснив важливу передачу, Джунічі Ковака написав: «Все це — для солдатів, які воюють на полі бою, для запобігання радіаційного ураження їхнього організму. Нехай їдять, насолоджуються, покращують стан здоров’я. Кошти надали читачі журналу «Food and Life Safety». Слава Україні!».

Із Черкас японські смаковинки потрапили до захисників завдяки клопотам волонтерки Олени Макаренко, яка спільно з групою «Черкаські лисиці» регулярно відправляє смачну і корисну їжу бійцям на фронт. Серед них і її син — мужній захисник Дмитро.

Тетяна КАЛИНОВСЬКА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *