icon clock14.08.2023
icon eye53
Суспільство

Сільський голова обіцяв відстрочку від призову за винагороду

Викрито посадовця, який за неправомірну вигоду обіцяв посприяти у відтермінуванні призову на військову службу.

За версію слідства, голова сільської ради отримав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, а саме за сприяння у видачі повістки з відтермінуванням прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправлення до військової частини й подальшого проходження військової служби під час мобілізації у Збройних Силах України.

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури сільському голові повідомлено про підозру за отримання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкцією частини 2 статті 369-2 КК України передбачено покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *