icon clock08.11.2023
icon eye33
Суспільство

Кошти — не на плитку, а на дрони

Минулого тижня десятки черкаських активістів вимагали у міських владців перенаправити кошти місцевого бюджету з ремонтів на допомогу захисникам.

Другого листопада на засідання виконкому міської ради Черкас зібралися мітингувальники, щоб озвучити для міського голови й депутатів свої нагальні вимоги щодо розподілу бюджету. Акцію назвали «Гроші на ЗСУ» і пояснили: це рух про те, що місцева влада може і мусить робити більше для війська з коштів, які їм довірила громада.

— Асфальт і плитка вбивають наших воїнів. Буквально. Бачите асфальт/плитку, яку постелили після лютого 2022 року? Це асфальт і плитка, просякнуті кров’ю, — так у соцмережі пояснив ідеї протестувальників Іван Подолян, директор ГО «Черкаський інститут міста». — Хтось із полеглих точно був би живим, якби ми їх краще забезпечували. Корупціонери — такі ж колаборанти, як і шпигуни та зрадники.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко після згаданих подій анонсував проведення круглого столу з громадськими діячами та учасниками мітингів. Про це він повідомив на фейсбук-сторінці:
— Вихідними активно спілкувався з громадськими діячами та учасниками мітингів. Домовилися про проведення круглого столу задля конструктивного та прозорого діалогу. Він стане платформою для відкритого обговорення питань громади, — написав міський голова.

Зустріч планують організувати цього четверга.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *