icon clock19.02.2024
icon eye50
Суспільство

Агента російської розвідки затримали на Черкащині

Чоловік передавав ворогові інформацію про стратегічні об’єкти. Агента російської розвідки затримали. За процесуальним керівництвом прокурорів Черкаської обласної прокуратури, громадянину України було повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 45-річний чоловік з Луганська переїхав на Черкащину після вторгнення РФ на територію України. Він встановив контакт з представником російської розвідки та виконував його завдання.

Протягом січня-лютого 2024 року він передавав фото та розвіддані про об’єкти Збройних Сил України, оборонно-промисловий комплекс та критичну інфраструктуру Черкаської області через месенджер Telegram. За кожну передану інформацію він отримував від 50 до 100 доларів США.

Агента було затримано на місці злочину, коли він виконував завдання ворога. Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні щодо агента російської розвідки здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Згідно зі ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою, поки її вину не буде доведено в законному порядку і не буде винесено обвинувальний вирок суду. Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Читайте також: Жодного виправдального вироку колаборантам за час повномасштабної агресії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *