icon clock09.07.2024
icon eye65
Суспільство

Черкаські школярі почнуть навчання не раніше 1 вересня

Російські атаки української енергетики вже вплинули й на навчання українських школярів. Окремі міста вирішили посадити дітей за парти ще в серпні. Щоб у разі гострих проблем з енергетикою взимку відправити школярів на канікули. Зокрема, такі рішення вже ухвалила влада Чернівців та Львова. За даними РБК-Україна, попередньо почати навчальний рік не раніше 1 вересня планують також в Одесі, Черкасах, Житомирі, Вінниці, Рівному та Луцьку. Щоправда, у Черкасах розглядають можливість скасувати осінні й весняні канікули.

Понад 12 тисяч генераторів у школах

Ще в травні Міністерство освіти й науки  підготувало рекомендації щодо навчального року 2024/2025 для закладів вищої, фахової передвищої та професійно-технічної освіти. Тоді МОН рекомендувало починати навчання студентів у першій половині серпня 2024 року.

“Наша мета — забезпечити підготовку закладів освіти до проходження нового осінньо-зимового періоду та опалювального сезону з урахуванням можливостей залучення альтернативних джерел енергії. А також гнучкого графіка освітнього процесу, адаптованого до економного використання енергоресурсів”, — зазначали тоді у Міністерстві. Щоправда, з уточненням, що такі рекомендації не  стосуються студентів перших курсів.

А вже наприкінці червня міністр освіти й науки Оксен Лісовий під час години запитань до уряду у Парламенті поточнив — МОН не закликатиме школи почати навчання раніше. Щоправда, зазначив, що взимку Міністерство може розглянути варіант, який стосуватиметься повернення до змішаного формату або онлайн-навчання.

За інформацією Лісового, приблизно 50% шкіл могли б забезпечити навчання завдяки альтернативним джерелам живлення. Адже наразі у закладів освіти є понад 12 тисяч генераторів.

Про це інформує Центр громадського моніторингу та контролю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *